58414

Családi összefogás eredményeként parkosítják az ipolysági Pongrácz Lajos Alapiskola hátsó udvarát. Az első lépéseket még a tavasz folyamán végezték el a szülők együttműködésével.

„A hátsó udvar nagy lehetőségeket rejt magában. Az átalakításával nyugodt környezetet teremtünk a tanulóinknak. Célunk a tanulásra és a pihenésre alkalmas közösségi terület kiépítése” – nyilatkozta a Felvidék.ma-nak Lészkó Katalin, a Pongrácz Lajos Alapiskola igazgatója. Hozzátette, a munkálatokat tavasszal kezdték a szülők segítségével.

A tanintézmény rendelkezik még egy belső udvarral is, melyet jelenleg betonlapok fednek. Ez a belső tér a helyszíne jelenleg az iskolai rendezvényeknek, az ünnepélyes tanévnyitóknak és -záróknak. Ezt szintén szeretnék átváltoztatni, természeti kompozícióvá alakítani.

A hátsó udvar zöldövezeti részén csupán füves terület volt pár fával és bokorral. Az első körben, még a tavasz folyamán újrahasznosított gumiabroncsokból játszóelemeket hoztak létre. A munkálatokba bekapcsolódtak a szülők is. A gumiabroncsokból mászókákat, ugráló-, valamint ülő-alkalmatosságokat alakítottak ki. Az Ipolysági Műszaki Szolgáltatások Üzemével együttműködve a nyár folyamán a szülők homokozót építettek .

„A játszóteret természetes anyagokból akarjuk felépíteni. A szülői szövetség támogatásával az ősz folyamán egy fa mászókával gazdagodott a játszóterünk” – mesélte az intézményvezető. Mint kiemelte, a munkálatokat segítették az iskolabarátok és Ipolyság városa is. Jelezte, a jövőben szeretnék további elemekkel bővíteni a játszóteret. A hátsó udvar előterében található járdára korábban különféle ügyességi játékok pályáit festették fel.

„Fokozatosan szépítkezünk. A tanulóink szívesen tartózkodnak a szabadban a szépen kialakított környezetben” – mondta végezetül az igazgató. Tavasszal szeretnék folytatni a munkálatokat. A játszótér bővítése mellett a betonudvar átváltoztatását is szeretnék elkezdeni.

Pásztor Péter, Felvidék.ma
a szerző felvétele
{iarelatednews articleid=”57083,56540,53446,51774,50277″}